In een wereld waarin de hoeveelheid data groter en groter wordt, veranderen behoeftes en mogelijkheden. Toch zijn er situaties waarin de “ouderwetse” gestructureerde data simpelweg de beste oplossing geeft. Bijvoorbeeld bij specifieke financiële vraagstukken. Wat de vraag ook is, wij kijken welke oplossing tot het beste resultaat leidt.

Wat is een SQL Database?

Binnen een SQL-database wordt alles relationeel aangestuurd. Dat wil zeggen dat data zo is opgebouwd dat het snel en effectief met elkaar te vergelijken is. Het heeft dezelfde elementen en past daardoor in een schema. Zo kan je de data goed met elkaar vergelijken en verbanden leggen. Bij SQL, of gestrucutureerde data, zijn de mogelijkheden minder groot dan bij de tegenhanger NoSQL. Toch zijn er situaties waarin SQL doeltreffender is. Als de vraagstelling eenvoudig is of als het gaat om bepaalde financiële data.

Isatis Business Solutions komt met antwoorden, en per situatie analyseren we welke werkwijze het beste kan worden ingezet.

Waar komt Data vandaan?

Vandaag de dag komt data overal vandaan. We zitten met allemaal vrijwel altijd online en laten daarbij continue gegevens achter. Over wat we zeggen, wat we zoeken, wanneer we dit doen en hoe vaak we dit doen. Al deze gegevens vormen tezamen een enorme berg kennis. Als je op de juiste manier in die berg graaft – Data Mining-, haal je de juiste gegevens naar boven. De data wordt met elkaar vergeleken en zo worden patronen geschetst. Deze patronen dragen bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en geven inzicht in het (toekomstige) gedrag van consumenten.

Stel ons direct een vraag!

Vragen of meer Informatie?