Main Mother City

Arlene Cloete (42) groeit op ten noorden van Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze groeit op in een lerarenfamilie; beide ouders doceren op de middelbare school. Zelf was ze vooral bezig met het ontwikkelen van haar creativiteit.
Ik had meer een creatieve liefde, schilderen, naaien, knutselen. Ik voelde me het meest op mijn gemak in die ruimte.

Ook wist ze al vroeg dat ze geen leraar wilde worden. Haar vader had de ontwikkelingen van informatietechnologie in zijn vizier. Dat leidde hij af uit de drie of meer kranten die hij dagelijks las om de actualiteit bij te blijven. Hij moedigt Arlene aan om op de middelbare school een technisch traject te volgen. Daar leert ze onder andere programmeren. Het is een intensief programma waar ze na zes maanden mee besluit te stoppen.

Het was zo ver buiten mijn comfortzone. Ik houd van techniek, maar ik kwam erachter dat programmeren te abstract was. Het scheidde me als het ware van mijn creativiteit.

Wél houd ze van mensen en wilt ze die kunnen ondersteunen. Zo komt ze terecht in haar studie in Human Resource Management. Groepsdynamica en organisatiekunde liggen haar. Ze werkt een lange tijd in de retail als senior HR adviseur; het is een wereld die ze kent. Tot er steeds weer beroep word gedaan op haar kennis wanneer er vragen in het bedrijf opkomen die relateren tot Business & IT.

Van buitenstaander naar insider

Arlene verteld hoe de steeds versnellende digitalisering haar altijd bleef fascineren. Ze zag de wereld om haar heen veranderen en besloot dat ze niet wilde achterblijven. Ze ging op zoek naar een manier om haar liefde voor techniek en innovatie te combineren met haar kennis van organisaties.

Ik wilde met mensen in contact kunnen blijven, maar dit combineren met mijn interesse in innovatie en technologie.

Zo begint ze aan een opleiding in business- en systeem- analyse op een technische universiteit. Ze haalt uiteindelijk een master én wint daar een management development trust-beurs. Ze gaat aan de slag als IT business analist.

Europa als tweede thuis

Arlene spreekt vloeiend Duits, en groeit op in een Duitse kerkgemeenschap. Ze voelt zoals veel mede Zuid-Afrikaanse mensen een connectie naar Europa. Een van haar zussen woont en werkt inmiddels in London als biomedisch onderzoeker. London werd het niet, maar Nederland was ook geen voldongen feit. Dan komt Arlene in contact met Froke, een van de bedrijfsleiders van Isatis Business Solutions. Aanvankelijk zoekt ze samen met Froke Gilsing (bedrijfsmanager) voor projecten in Zuid-Afrika, maar al gauw ziet Arlene dit als dé kans om haar intuïtie te volgen naar Nederland.

Ik had het gevoel dat in Nederland zoveel innovatie is, en zo’n mix van de mens, natuur en technologie. Dat heeft me altijd aangetrokken.

Arlene woont en werkt nu in utrecht als Agile Project Management consultant. Met haar ervaring in het begeleiden van technische projecten en human resource management, gebruikt ze het agile framework om teams te begeleiden.

Nieuw Leiderschap

Wat ze nu wilt? Teams helpen met hun ontwikkeling. Dat vergt nieuw leiderschap. Een waarin communicatie, empathie en luisteren centraal staan. Ervoor zorgen dat analisten niet in silo’s werken, maar echt samen tot oplossingen kunnen, leren en willen komen. Dat is wat zij kan toevoegen aan technisch geschoolde omgevingen. Dit is ook iets wat ze uit eigen ervaring kan beämen; ze heeft het gevoel altijd het beste kindje van de klas te willen zijn achter zich moeten laten.

Voel hoe het voelt om vooruit te falen, en experimenteer.

Arlene gelooft in het proces, en ook in goede begeleiding daarvan. Ingrediënten daarvoor zijn onder andere routine, authenticiteit van alle teamleden en een haalbaar ritme waarin mensen de ruimte krijgen om het anders te doen. Wat volgens haar een goede scrum master maakt? Volgens Arlene is een Scrum Master er in de eerste plaats voor het team, en gaat om het creëren van een omgeving waar mensen zich gesteund voelen.

Je maakt de omgeving niet voor hen, maar met hen. Zo wil ik deze rol ingeven.

Rene de Jongh

Antwoord normaal gesproken binnen een uur Isatis tijden zijn: ma tm vr: van 09:00 to 17:00

Hee, mijn naam is Rene 👋
Welkom bij Isatis Business Solutions. Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met Rene via:

Anne Klaver

Data Scientist

I am passionate about data science. I take pride in my programming abilities and I am a dedicated and analytical worker.

Kom in contact

Contact Form Demo