Van Korps Marinier naar Data Scientist: de unieke loopbaan van Gerard Draadjer (27)

Grenzen verkennen

Op zijn zestiende heeft Gerard besloten om Korps Marinier te worden. Zijn motivatie was destijds het ontdekken en verleggen van zijn fysieke limieten; iets waar hij nog steeds niet vies van is. Zes jaar later besloot hij een opleiding te volgen.

“De fysieke uitdaging was me niet gaan vervelen, maar ik merkte dat ik behoefte had aan mentale stimulatie die de Marine me op dat moment niet kon bieden.”

Op dat moment voldoet hij nog niet aan de startkwalificaties voor de meeste technische opleidingen. Dat was lastig, verteld Gerard.

“Ik was altijd al geïnteresseerd in techniek, zo was ik al vroeg bezig met computers.”

Met een gevoel van tijdsnood die veel jongvolwassenen zullen herkennen, kiest Gerard voor een hbo bachelor retail management. Die opleiding ziet hij als een opstapje naar het bedrijfsleven.

Discipline

Dat een marinier aan discipline geen tekort zal schieten, mag duidelijk zijn. In de naschoolse uren stort Gerard zich op zijn passie en leert programmeren met behulp van online cursussen. Hij oefent elke avond.

“Ik begon met het maken van een website waar mensen kampeerplaatsen konden boeken. Ik gebruikte de Google Maps API om de locatie van campings weer te geven en de ANWB-website om informatie over campings te verzamelen. Ik heb hiervoor webscraping gebruikt om de informatie te verzamelen die ik nodig had. Het was een uitdagend project, maar het was ook heel leuk om te doen omdat ik het ontwikkelproces van begin tot eind heb leren kennen”

Van alle markten thuis

Wanneer hij in het derde jaar van zijn opleiding een minor mag volgen, kiest hij voor een minor in Data Science aan de haagse hogeschool. Deze volgt hij op met een project voor Rockfeather. Daar ontwikkelt hij een voorspellingsmodel om het verloop van klanten in kaart te brengen. Zijn afstudeerstage voltooid hij bij Isatis Business Solutions. Daar werkt hij aan een oplossing om wervingsmanagers te helpen bij het vinden van banen voor hun consultants. De ‘match-making’ tool. De tool bevat scrapers om banen van internet te verzamelen, algoritmen voor het extraheren van trefwoorden om cv’s te vergelijken met projectbeschrijvingen en een PowerBI-dashboard als gebruikersinterface.

Vele wegen naar Rome

Als Gerard reflecteert op de weg naar zijn huidige carrière, had hij het liever allemaal wat sneller geweten en gedaan. Volgens Fabian Langer (Lead Data Science) is het juist heel erg knap dat Gerard van een volledig ander achtergrond een sprong heeft kunnen maken naar data science. “Gerard heeft in een dermate korte tijd complexe, technische problemen leren op te lossen. Geen uitdaging is hem te klein.” Het is dus juist die discipline en de go-getter mindset die Gerard helpt alles erop in te zetten oplossingen te vinden en die uit te voeren. Bijkomst? Het lukt hem ook nog.

Rene de Jongh

Antwoord normaal gesproken binnen een uur Isatis tijden zijn: ma tm vr: van 09:00 to 17:00

Hee, mijn naam is Rene 👋
Welkom bij Isatis Business Solutions. Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met Rene via:

Anne Klaver

Data Scientist

I am passionate about data science. I take pride in my programming abilities and I am a dedicated and analytical worker.

Kom in contact

Contact Form Demo